Entitats com Fem Sant Antoni, el Grup d’Habitatge de Sants, l’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia i Resistim al Gòtic, entre d’altres, volen evitar que els prop de 50 immobles d’aquesta subhasta, prevista per al 5 de juliol, passin a mans privades, ja que podrien ser utilitzats per fer habitatge públic i assequible.

L’acció s’havia de fer a la Gran Via amb Roger de Llúria, però l’han traslladada al Departament d’Economia i Hisenda, a la rambla de Catalunya, on finalment un centenar de persones hi han accedit. Asseguren que no pensen marxar-ne fins que aconsegueixin el compromís que la subhasta no es farà per part del conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, amb qui esperaven reunir-se.

Finalment, sis representants dels moviments per l’habitatge de Barcelona s’han reunit amb el secretari general de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos, i amb el director general de Patrimoni de la Generalitat. Se’ls ha demanat un compromís per escrit i signat segons el qual se suspendrà la subhasta del 5 de juliol. No obstant això, i segons han explicat a betevé membres d’Aturem la Subhasta, els representants de la Generalitat no s’hi han pogut comprometre, i han emès un comunicat en el qual han assegurat que estudiaran el lot cas per cas. Els portaveus d’Aturem la Subhasta consideren que el comunicat “és ambigu” i, per aquest motiu, han convocat la cinquantena d’entitats que ocupen la conselleria d’Economia a les 18.30 h per valorar si segueixen dins la seu o marxen.

Poc abans que comencés la trobada, diversos furgons dels Mossos d’Esquadra s’han desplaçat fins a la conselleria. Segons han explicat a betevé membres d’Aturem la Subhasta, no s’hi ha permès l’entrada de les persones que volien assistir a l’assemblea. Per la seva banda, els que eren dins s’han negat a sortir-ne i la policia catalana els ha desallotjat un per un.

No compleixen les condicions per ser habitatge social, segons la Generalitat

D’aquesta subhasta, de moment, se n’ha exclòs l’emblemàtic Mesón del Café, tot i que de forma temporal, per “l’interès públic que ha suscitat per la seva singularitat”. Al Poble-sec també van ocupar fa uns dies un dels pisos que es troben en subhasta per reclamar que no s’incorporés en aquest procés. La Generalitat va argumentar que aquests immobles no reunien les condicions per convertir-se en habitatge social i va recordar que els ingressos revertiran a entitats.