El projecte Radars  va néixer al Camp d’en Grassot i Gràcia Nova i ara ja és present a 35 barris de Barcelona. Ara, el Centre de Serveis Socials d’Horta ha impulsat l’arribada d’aquesta iniciativa al barri i, de moment ja disposa de vuit voluntaris o radars, que, des de fa dues setmanes, realitzen trucades per detectar persones majors de 65 anys que viuen soles. Fins ara, els voluntaris han detectat 13 persones amb necessitats, però la coordinadora del projecte a Horta, Júlia Laorden, explica que “l’abordatge ha de ser molt a poc a poc i amb molta cura perquè no se sentin envaïts i perquè sigui un ajut més que no una pressió“.Creuen que els pròxims mesos la xifra anirà en augment.

Neix la Taula d’Entitats per implicar la comunitat d’Horta

Per organitzar-ho, s’ha creat una Taula d’Entitats, que és l’òrgan decisori per planificar les actuacions i alhora per sumar el màxim d’entitats i agents possibles del barri. Està formada per serveis de salut, comerços, equipaments, voluntariat i la Coordinadora d’Entitats d’Horta.

El projecte es posa en marxa primer amb un seguiment telefònic de qui pateix la soledat, i quan ja hi ha un vincle de confiança amb el voluntari es fa l’acompanyament en persona.

A Horta, el projecte Radars es troba en fase de difusió i s’aprofitarà la festa major per penjar cartells informatius a diversos punts del barri.