La Fundació CET10 impulsa la campanya “Cap nen s’ofega”. És el quart any que programa aquesta jornada per conscienciar i prevenir els ofegaments en menors. A Catalunya, del gener al maig, ja hi ha hagut cinc ofegaments mortals, tres dels quals de menors.

Els ofegaments continuen sent la segona causa de mort per accident en menors de 14 anys i en la gran majoria dels casos -el 98 %- es produeixen en espais no vigilats; per això, sempre és necessari recordar quins són els consells bàsics per evitar les situacions de risc en platges i piscines. Això és el que farà la Fundació CET10 aquest dissabte en una nova jornada de conscienciació al CEM Bac de Roda. S’hi explicaran a famílies i infants les pautes a seguir i més tenint en compte que d’aquí a res començarà l’estiu:

  • no perdre mai de vista l’infant quan s’està banyant
  • limitar l’accés dels menors a l’aigua amb barreres físiques
  • escollir espais aquàtics vigilats
  • ensenyar-los a nedar com més aviat millor
  • extremar les precaucions en els casos en què no hi hagi socorristes professionals

 

Les xifres de les morts per ofegament

Aquest any, a l’estat ja s’han produït 95 ofegaments mortals, dels quals cinc han estat a Catalunya. L’any 2017 va tancar amb un total de 44 morts per ofegament a Catalunya, sis dels quals menors. La Fundació CET10 recorda que el paper dels socorristes és fonamental i imprescindible, com es va demostrar dimecres en el cas de l’ofegament d’una estudiant de l’Escola Sagrat Cor-Diputació, d’excursió a Vilopriu, i que aquest dijous ja ha rebut l’alta de l’Hospital Josep Trueta, Girona.