Autodenominats “marea rojigualda”, més d’un centenar de persones han arribat a la plaça en una cercavila festiva que ha sortit des de la plaça d’Artós, a Sarrià. Dues hores abans del partit, els assistents han pogut gaudir d’actuacions de rumba catalana i flamenc. Un cop s’ha registrat aforament complet i s’han tancat els accessos, alguns aficionats s’han quedat a la vorera i han optat veure la transmissió del partit des de l’exterior de la plaça.

Al camp de l’Àliga també hi han anat representants polítics com la presidenta del Grup Municipal de Ciutadans, Carina Mejías, o el líder del Partit Popular a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz.

Aficionats de la selecció espanyola

La tria de l’espai ha provocat algunes reticències entre els veïns de Vallcarca. Aquest matí, els entorns del camp s’han despertat amb pintades contra Espanya i de suport als polítics i líders sobiranistes empresonats: consignes com “Espanya, presó de pobles” i  “Alerta ultra”.

Els organitzadors, Barcelona amb la Selecció, no han permès l’accés d’ultres al camp, ni tampoc de persones amb pancartes o banderes polítiques. L’entrada és gratuïta i l’aforament màxim és de 1.500 persones, que s’ha completat poc després de les 20 h.

La mobilitat al voltant de la plaça, on els divendres a la tarda són habituals els problemes de circulació, ha estat tranquil·la i s’ha fet de forma ordenada. Al camp hi ha hagut nombrosa presència de seguretat privada, així com dispositius dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana a l’entorn del camp.