Droga en ampolles de refresc, amagada entre la roba o en un forat dins d’un llibre. Són diferents casos que els Mossos han trobat en enviaments de droga a domicili a través d’aplicacions de missatgeria. El repunt d’aquestes pràctiques s’ha accentuat durant el confinament i els Mossos demanen a les empreses que prenguin precaucions per detectar-les. Recorden que en cas de sospita cal trucar al 112, el telèfon d’Emergències.

Llibre amb droga amagada

Des de l’inici de l’estat d’alerta se n’han registrat una trentena de casos, la majoria a Ciutat Vella, Eixample i Sant Martí. En la majoria, va ser el treballador de l’empresa de missatgeria qui va alerta la policia per la sospita que transportava un paquet amb drogues.

Un dels casos va ser el dia 11 d’abril. Uns repartidors van alertar els Mossos que el paquet que portaven feia molta olor. Després de fer-ne les comprovacions es va descobrir que hi havia marihuana. En aquest cas es va detenir un dels treballadors, que tenia una ordre de recerca i detenció.

Nova modalitat delictiva amb xofer

Una de les modalitats que han posat en pràctica alguns traficants és que el distribuïdor de drogues contracte un trajecte amb un xofer privat per traslladar la mercaderia. En aquests casos, la policia catalana col·labora amb les empreses privades de transport de persones per augmentar les mesures de seguretat.