Tots els alumnes de més de sis anys hauran de dur la mascareta posada a classe el curs escolar vinent per evitar contagis de covid-19. I serà així fins i tot si els escolars formen part de grups de convivència estable (els anomenats grups bombolla). Així s’ha acordat en la conferència sectorial d’educació, en què han participat representants de totes les comunitats autònomes.

En aquesta conferència, també s’ha acordat garantir l’activitat lectiva presencial almenys fins a 2n d’ESO i que es prendrà la temperatura als alumnes cada dia abans d’entrar a classe. L’acord també preveu que cada centre tingui una persona referent per les qüestions relacionades amb el coronavirus i que s’intensifiqui la desinfecció i la ventilació de les instal·lacions.

També s’ha acordat que els principals criteris de seguretat siguin el manteniment de la distància i el rentat de mans “freqüent i meticulós“. A més, està previst que es duguin a terme programes d’educació per a la salut i d’informació a les famílies.

La Generalitat ja havia anunciat que la mascareta seria obligatòria per als més grans de 12 anys i, en alguns territoris, per als més grans de sis.

Argimon matisa el ministeri

Aquest mateix dijous a la tarda s’ha fet evident que hi ha diferències entre administracions sobre a partir de quina edat s’ha de dur mascareta a l’escola. Salut insisteix que aquí, a Catalunya, utilitzar-la a partir dels sis anys dependrà de la situació epidemiològica de cada territori. Ara bé, admet que probablement serà així perquè l’escenari no és bo. Argimon ha volgut posar èmfasi “més en la coincidència que en la petita discrepància”.