La Setmana del Llibre en Català ha engegat aquest dimecres la 38a edició amb més de 300 activitats que s’allargaran fins al dia 13 de setembre. Enguany canvia d’ubicació, se situarà al Moll de la Fusta, per poder complir amb les mesures sanitàries establertes pel coronavirus.

El president de l’organització, Joan Carles Girbés, ha reivindicat que la Setmana del Llibre és un acte “segur” i que no es podia trobar millor ubicació que el Moll de la Fusta, un espai que permet ampliar espai respecte a l’edició anterior i sumar nous segells i més estands que mai. En total hi haurà 224 expositors situats en 66 mòduls diferents.

380 activitats, 200 de les quals signatures

Al llarg d’aquests cinc dies hi haurà 380 activitats -200 de les quals seran signatures de llibres-Al Moll de la Fusta els controls limten l’aforament a 935 visitants. Segons Girbés, hi haurà una “comptabilització del persones” per garantir que no se superi aquesta xifra d’afluència. Tot i que admet que el miler de visitants és una xifra molt elevada, ja que habitualment “la Setmana no té 1.000 visitants alhora en un mateix moment”.

L’edició arriba en un moment de pandèmia i en què el sector ha deixat de facturar un 25 % des de l’agost de l’any passat, segons ha detallat la presidenta d’Editors.cat, Montse Ayats. El mes de març va patir un “impacte brutal” amb una caiguda d’un 52,98 %. Tot i això, s’ha mostrat esperançada i ha defensat que a la tardor caldrà “pedalar” per aconseguir tancar el 2020 amb millors xifres.

Dos escenaris i retransmissions en directe

A diferència de l’any passat, a l’edició d’enguany hi haurà dos escenaris i s’ha dissenyat una programació d’activitats àmplia que permetrà que lectors de totes les edats hi trobin “descobriments”. És per això que s’han organitzat activitats col·lectives, com converses i taules rodones que permetran parlar “de molts llibres alhora”. Pel que fa a les signatures de llibres, també s’ha adaptat un espai concret i s’utilitzarà la mateixa tècnica de Sant Jordi, és a dir, dues persones estaran signant simultàniament.

Una altra de les novetats destacades és que per primera vegada hi haurà retransmissions d’actes en directe i també en diferit. Aquestes últimes s’emetran poques hores després d’haver-se produït, segons ha avançat Girbés. D’aquesta manera la Setmana del Llibre arriba “més enllà de l’espai físic que ocupa”.