Milers de dones participen en la desena marxa nocturna convocada per l’assemblea Se Va a Armar la Gorda. La manifestació, al districte de Nou Barris, recorre diversos carrers de la Trinitat Nova en una convocatòria que reclama que “Juntxs som fortes i la nit és nostra”. És una de les diverses activitats programades en el marc del Dia de les Dones.

La protesta, que avança amb una pancarta amb el lema La nit és nostra”, es desmarca de qualsevol bandera i no té relació ni amb sindicats ni partits. De fet, és una convocatòria no mixta només per a dones i que critica el 8-M per promocionar, diuen, un “feminisme institucional”. Les concentrades defensen un feminisme antipatriarcal, antiracista i anticapitalista.

Les participants han pres els carrers per reclamar el dret a apropiar-se d’aquest espai, on, asseguren, sovint les fan sentir submises, mortes, soles, preocupades i insignificants. Afirmen que, amb aquestes marxes, tornen “a trepitjar els seus discursos masclistes, a qüestionar la seva comoditat i dinamitar l’estructura que ens envolta”.