A Barcelona, 264 farmàcies de la ciutat ofereixen tests d’antígens gratuïts a monitors i infants a partir dels 10 anys que participin en casals i colònies. En aquest mapa interactiu trobaràs totes les farmàcies de la ciutat que s’han adherit al programa i que ofereixen tests d’antígens gratuïts.

Es tracta d’una mesura que ha posat en marxa el Departament de Salut per tal que tots els nens i monitors puguin saber si són positius o no de la covid abans de marxar de colònies amb el grup. Tot i això, són proves voluntàries.

Els menors de 16 anys han d’anar acompanyats d’un adult

Cal recordar que en el cas dels menors de 16 anys, han d’anar acompanyats d’un adult a la farmàcia. Aquests cribratges duraran fins al setembre i estan pensats per millorar la detecció dels positius durant les activitats de lleure. Els resultats es coneixen després de 15-20 minuts i queden registrats al portal La Meva Salut.

Documentació necessària: targeta sanitària i convocatòria de Joventut

Per fer-se la prova caldrà dur a la farmàcia la targeta sanitària i la convocatòria de la Direcció General de Joventut, que acredita que s’està inscrit en alguna activitat del lleure. A més a més, cal haver omplert prèviament el document de declaració d’autoresponsabilitat.

Cal demanar cita prèvia a la farmàcia?

Algunes farmàcies han previst fer els tests d’antígens amb cita, mentre que aquelles que tenen un espai més ampli poden fer la prova durant tot el dia. Cada farmàcia escull com vol fer-ho i n’hi ha més de 1.500 inscrites a tot Catalunya.