A l’espai de la Comunal de Sants per segon any s’hi ha organitzat un casal d’estiu gratuït per a famílies vulnerables que no poden accedir a altres casals, ja sigui per motius econòmics o burocràtics. Per fer possible aquest espai, l’Escola Popular de la Bordeta i l’Aula d’Idiomes han apostat pel finançament col·lectiu. Amb el suport de Coop57 han obtingut 3.500 euros de veïns del barri per finançar el projecte.

El casal popular de la Bordeta és una iniciativa que sorgeix en detectar que aquí al barri hi ha algunes famílies que no poden accedir als casals d’estiu”
Vicent Almela, Aula d’Idiomes

Un espai lúdic i d’aprenentatge que dona temps a les famílies

De dilluns a divendres, durant el mes de juliol, infants de sis a 12 anys van al casal popular de la Bordeta a fer reforç de llengua catalana i anglesa i activitats que els ajuden a expressar-se i a fomentar la creativitat. També les famílies surten beneficiades, ja que és una manera de poder descansar de les cures als fills, en especial pel que fa a les mares, o poder-ho combinar amb les feines.

Ens salva a les mares que treballem, llavors tenim un lloc on deixar-los”
Blanca Illanes, mare

Alguns infants van a la platja gràcies al casal

Una de les coses que van decidir que farien gràcies al finançament popular aquest estiu va ser establir un dia setmanal d’excursió a la platja. Perquè als infants els agrada banyar-se quan fa calor i perquè, segons explica Vicent Almela, van detectar que molts cops la sortida amb el casal és el primer dia de l’estiu que trepitgen la platja: “Ja sigui per horaris de feina o la precarietat, no tenen adults que els acompanyin a la platja”.

El micromecenatge del barri assegurarà la continuïtat del projecte

Els organitzadors d’aquest casal popular confien que gràcies al microfinançament del barri el projecte tingui continuïtat i es consolidi com ja ho ha fet l’Escola Popular de la Bordeta, que durant el curs ofereix un espai d’extraescolar i reforç per a aquestes famílies que no poden accedir a altres opcions. Que com diu Almela, de l’Aula d’Iidiomes, tothom de la Bordeta “pugui gaudir de l’estiu al barri, gràcies als veïns”.