Interior ha anunciat que es prohibiran els talls de la Meridiana a partir d’aquest dissabte, 12 de febrer, i planteja que les concentracions contra la sentència del procés, que ja fa més de tres anys que s’organitzen, es facin a la plaça de l’estació de Renfe de Fabra i Puig. El col·lectiu independentista convocant dels talls, Meridiana Resisteix, no accepta la prohibició ni està a favor de la nova ubicació. Considera que “Interior no és ningú per prohibir-nos un dret constitucional ja que es tracta de manifestacions legals i comunicades”.

Pel que fa al cap de setmana, un dels integrants, Félix González, afirma que “dissabte tallarem la Meridiana com fem cada dia i ja veurem què passarà, ja veurem com acabarem!“. A través de Twitter, Meridiana Resisteix ha publicat un comunicat oficial en què acusa la Generalitat de no estar al seu costat i afirma que aquesta nova decisió “no els farà plegar” ni tampoc “no els farà callar”.

El govern municipal celebra la prohibició

L’Ajuntament de Barcelona celebra que es posi fi a uns talls que provocaven molèsties als veïns des del 2019. Segons l’alcaldessa, Ada Colau, la situació era ja “insostenible”. El tinent d’alcalde Jaume Collboni a través de Twitter ha celebrat la prohibició dels talls.