A partir de dissabte, ja no hi haurà més talls a l’avinguda Meridiana. El Departament d’Interior ha decidit deixar-los d’autoritzar i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ho celebra. Ara bé, considera que la decisió de no autoritzar la protesta arriba massa tard. El líder socialista no s’ha mossegat la llengua i en una piulada a Twitter ha assegurat que “quatre gats tallessin diàriament la Meridiana era una burrada”. També critica que “el govern de la Generalitat ha necessitat 850 dies” per prendre la decisió. “Delirant”, conclou.

La protesta es trasllada

El Departament d’Interior és partidari que la mobilització es traslladi a una ubicació propera, a la plaça que connecta amb el passeig de Fabra i Puig. L’objectiu és fer compatible el dret a la manifestació amb el dels veïns a no patir molèsties.

TMB també s’hi pronuncia

El tall a l’avinguda Meridiana també afecta el transport públic. La tinenta d’alcalde de Transició Digital, Mobilitat i Relacions Internacionals i presidenta de TMB, Laia Bonet, s’hi ha pronunciat amb un tuit en què destaca que fins a 25 línies se’n veien afectades. Per això, ha dit, la fi dels talls també serà la tornada a la normalitat en aquestes línies.

Luz Guilarte titlla de “cínica” la piulada de Jaume Collboni

Sobre la gestió del tall de la Meridiana també hi ha dit la seva Luz Guilarte. La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans considera que la piulada del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, és d’un “cinisme insultant”. A través de Twitter Guilarte ha criticat que el PSC consentís “el segrest de la Meridiana, igual que ho ha fet la Generalitat”. També s’ha mostrat en desacord amb la gestió que el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha fet de la manifestació, assenyalant que mai no han fet acte de presència a l’avinguda Meridiana, mentre “els veïns demanaven auxili”.

Tres anys de talls diaris

Els talls de la Meridiana es repeteixen des de fa tres anys en protesta per la sentència del Suprem sobre l’1-O. En tot aquest temps, s’han produït moments de tensió durant els talls de trànsit i també per les convocatòries que es feien de grups de signe contrari.