activitats escolars jornada intensiva

Fonts d’Educació han assegurat a betevé que les activitats extraescolars o de lleure que es duran a terme durant el mes de setembre, arran de la jornada intensiva, seran gratuïtes. Segons ha explicat aquest dijous el govern català, durant quatre setmanes els alumnes faran classe fins a les 13 h. Ara bé, es podran quedar al menjador i després podran allargar l’estada al centre fins a les 16.30 h, fent activitats dirigides per monitors, com es fa la resta d’horari no lectiu. Aquesta franja, la de 15 a 16.30 h, no tindrà un cost extraordinari per a les famílies. El govern encara ha d’estudiar, però, com afrontarà aquesta despesa addicional.

Redistribució del calendari escolar

El govern català ha anunciat, aquest dijous al matí, que redistribuirà el calendari escolar 2022-2023. Una de les principals novetats és que el curs començarà abans, el 5 de setembre, i que durant tot el mes hi haurà jornada intensiva. La Generalitat té la voluntat que la reorganització del calendari escolar no suposi un increment d’hores lectives. Per això, les vacances escolars de Nadal començaran un dia abans, el 21 de desembre, i s’afegirà un dia extra de lliure disposició.

L’escola concertada garantirà l’atenció en horari de matí i tarda

El sector de l’escola concertada ha expressat en un comunicat que, a partir del dia 5 de setembre, garantirà l’atenció en horari de matí i tarda, tal com, assegura, s’ha fet fins ara. D’altra banda, ha sol·licitat una reunió urgent amb el Departament d’Educació per tal de resoldre les dificultats de caire organitzatiu, laboral i econòmic que aquesta mesura pot comportar. Alhora, el col·lectiu considera que unes mesures “d’aquesta envergadura” requereixen diàleg entre totes les parts afectades, per tal d’arribar a un consens que beneficiï l’alumnat i el seu procés d’aprenentatge.