escola sant felip neri protesta pública

Desenes de familiars dels alumnes de l’Escola Sant Felip Neri s’hi han concentrat aquest dijous a les portes per demanar “que esdevingui un centre públic”. Consideren que és l’única opció per mantenir-ne la viabilitat i també per preservar-ne el projecte educatiu i els valors que l’han fet un referent.

Les famílies expliquen que en els darrers anys el barri Gòtic ha anat perdent el teixit comercial, l’associatiu i els veïns. En aquest context, l’Escola Sant Felip Neri ha estat un element de cohesió social “imprescindible” que, asseguren, “no ens podem permetre perdre”. Amb tot, demanen a la propietat, la Congregació de l’Oratori de Sant Felip Neri, que continuï llogant els espais tal com ha fet fins ara, amb independència de quina en sigui la titularitat. És, diuen, l’única manera que es garanteixi el pas a escola pública i es vetlli per la cohesió social del barri. Aquesta opció té el suport del Consorci d’Educació, format pel Departament d’Educació i l’Ajuntament de Barcelona.

Tot un referent educatiu al Gòtic

Mitjançant un manifest, les famílies han agraït la tasca que els titulars de l’escola i els docents han dut a terme fins ara. Agraeixen també que l’ordre dels felipons fundés l’escola l’any 1959 i en garantís la continuïtat fins ara, llogant els espais necessaris per desenvolupar el projecte educatiu. Consideren que Sant Felip Neri és “un projecte d’alts valors humanistes i democràtics que ha permès projectar l’escola més enllà de les seves aules”. Defensen que l’escola és un referent, no només a escala de barri, sinó també a la ciutat.