Tall Meridiana

(ACN/Redacció) L’alcaldessa, Ada Colau, celebra que el govern hagi anunciat que posarà fi a les “molèsties” que els veïns “patien des del 2019” amb els talls de la Meridiana. Colau ha recordat que l’Ajuntament feia mesos que demanava al Departament d’Interior, a través dels corresponents informes de la Guàrdia Urbana, que posés ordre a una situació “insostenible” que, segons assegura, “podia derivar en mals majors”.

L’executiu català ha deixat d’autoritzar els talls diaris a partir de dissabte, dia 12 de febrer, i ha proposat canviar d’ubicació les protestes. L’alcaldessa ha anunciat que el consistori seguirà col·laborant amb els Mossos per garantir el dret dels manifestants “però també el de milers de famílies treballadores a accedir a les seves cases i al seu lloc de treball”.

Interior vol fer compatible el dret a la manifestació amb el dels veïns

Interior ha explicat que la decisió s’ha pres per “fer compatible el dret a la manifestació amb el dels veïns a no patir molèsties”. Els talls de la Meridiana, una de les principals entrades i sortides de Barcelona, es produeixen fa més de dos anys en protesta per la sentència del Suprem sobre l’1-O. “Garantir el dret a la manifestació ha de ser compatible amb els drets fonamentals de milers de veïns que no tenen cap culpa del que denuncien els manifestants i que són avui dia els principals perjudicats”, ha subratllat Colau. En alguns casos, durant els talls s’han produït moments de tensió pels problemes que provoquen al trànsit i als veïns, i també per les convocatòries que es feien de grups contraris.