(ACN- Redacció) Un centenar de pares, mares i alumnes de l’Escola Fructuós Gelabert de Barcelona, al barri de la Sagrada Família, s’han manifestat aquest dimecres, abans de les 9 h, davant del centre per reclamar a Educació més recursos per als nens amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE). Reclamen que falten vetlladors i professors especialitzats en educació especial i que això fa que alguns infants amb discapacitats com autisme o TDAH es quedin sols a l’hora del pati o que no puguin seguir les classes amb normalitat.

Crida per desplegar el decret de l’escola inclusiva

“Com que no hi ha prou professors especialitzats, m’he de resignar que quan els companys de la meva filla fan lectoescriptura ella es quedi al marge fent un trencaclosques?”, ha lamentat l’Imma, una mare de l’escola. L’Imma assegura que la conselleria els dona excuses i només els concedeix ajudes de tant en tant per “fer-los callar”. Per tot plegat, tant des del claustre com l’AFA del centre demanen desplegar el decret de l’Escola Inclusiva, aprovat pel govern el 2017, però que encara no s’ha desplegat. Un clam de les entitats que fa temps que demanen que es doti de recursos i personal els centres educatius.

Un cop feta la protesta de les famílies i també dels professors, els alumnes i mestres han iniciat les classes amb normalitat. El centre no ha secundat la vaga d’aquest dimecres però sí que ha protestat abans per demanar recursos per als alumnes amb NESE i per a l’escola pública.