“Avui he començat molt bé el dia”, assegura la Tina Montaner en un missatge al seu compte d’Instagram. No exagera, va començar el dia salvant-li la vida a un home que havia tingut un infart a la carretera de les Aigües, a Collserola. Gràcies a la seva intervenció l’home es recupera a Hospital Vall Hebron.

La història de la Tina comença dimarts a les nou del matí. Com cada dia, aquesta comptable va sortir a fer esport a la carretera de les Aigües i es va trobar un home estès a terra boca avall traient escuma per la boca, i a quatre persones que intentaven socórrer-lo sense saber què fer. “Estaven paralitzats”, assegura. Llavors va recordar que fa uns tres anys havia fet a la feina un curs de primers auxilis i va decidir aplicar el que recordava.

“Si no arribo a ser allà, estaria mort”

El primer que va fer va ser posar-lo en posició fetal, però no va funcionar: “Seguia cada cop més morat i va deixar de respirar”. Això la va fer reaccionar, va posar l’home boca amunt i li va començar una reanimació cardiopulmonar. Com que no recordava la freqüència, la noia que els atenia al telèfon d’emergències 112 li anava donant les indicacions per l’altaveu del mòbil. “No perdis l’esperança”, li va dir la sanitària. I no la va perdre, tot i que sabia que l’ambulància trigaria molt de temps a arribar on eren. “De cop i volta el color de la pell va canviar i va començar a respirar”, explica.

L’ambulància es va endur a l’home inconscient però amb vida. “Si no arribo a ser allà, estaria mort”, reconeix la Tina que vol insistir en la importància d’ensenyar primers auxilis a l’escola. “Us recomano que n’aprengueu perquè salva vides”.

La “màgia” de Twitter

La Tina va marxar de la carretera de les Aigües sense saber què li passaria a l’home que havia atès. El que no sabia era que hores més tard, la família de l’home a qui havia salvat la vida, l’estava buscant a Twitter per donar-li les gràcies. Finalment, els retuits i la “màgia” de les xarxes socials els han posat en contacte i s’han pogut conèixer. “Ha sigut molt maco haver-lo pogut salvar”, explica la Tina.