Unes 300 persones han participat en la manifestació a les Corts convocada pels CDR, en què s’ha exigit la llibertat de les persones detingudes el 23 de setembre en el marc de l’operació Judes, acusades de rebel·lió, terrorisme i tinença d’explosius. Set dels nou detinguts encara es troben en presó preventiva, tot i que aquest dimecres l’Audiència Nacional (AN) n’ha aixecat el secret de sumari.

La convocatòria era a les 19 h a la plaça de la Concòrdia i ha avançat per la travessera de les Corts, el carrer de Vallespir i l’avinguda de Madrid, on s’ha ajuntat amb una altra columna provinent de Sants i ha ocupat els dos sentits de circulació de la via. La ruta ha continuat per la rambla del Brasil, la gran via de Carles III i la plaça de la Reina Maria Cristina. Un cop a la Diagonal, els manifestants han tallat la circulació de vehicles. També s’han col·locat a les vies del Trambaix per impedir-ne el pas.

Cap a les 21 h, els CDR han abandonat la Diagonal, que ha recuperat la mobilitat, i han marxat. Han continuat cridant consignes per la llibertat dels presos i ensenyant les pancartes fins a la plaça de Comas, davant de la seu del districte. Allà han deixat anar un pot de fum groc.

Aquesta concentració, que no és la primera que es duu a terme, arriba tot just un mes després de les primeres mobilitzacions davant de la comissaria de la Guàrdia Civil, el cos policial que va practicar les detencions per encàrrec de l’AN. Aquest dimecres hi ha previstes més concentracions, quasi simultàniament, a Sabadell —moltes de les detencions es van dur a terme a la ciutat i altres poblacions del Vallès Oriental.

https://twitter.com/CDR_Barcelones/status/1186950308334845952