El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans han ocupat aquest dimecres el claustre de Ciències de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Asseguren que ho fan per “exigir el seu dret a mobilitzar-se”. Hi ha desenes d’estudiants a l’interior.

Els estudiants han tallat la Gran Via a l’altura de l’edifici històric, a la plaça de la Universitat, i han organitzat un dinar popular. A dos quarts de quatre s’ha tornat a obrir la via al trànsit. 

dinar estudiants ub a la gran via

El Sindicat d’Estudiants diu que se senten “criminalitzats”

Des del Sindicat d’Estudiants han manifestat que se senten molestos perquè se’ls està criminalitzant arran dels aldarulls que s’han produït durant les protestes de la sentència.

Bloquejos als accessos de diverses facultats de la UB

El dia s’ha iniciat amb bloquejos als accessos de diferents facultats de la Universitat de Barcelona (UB). Les facultats de Dret, Biologia i Belles Arts del campus de la Diagonal no fan classes aquest dimecres per protestar contra la sentència del procés i les conseqüències que se n’han derivat com ara els detinguts, els ferits i els empresonats arran de les manifestacions. A les portes de l’edifici s’hi han acostat desenes d’estudiants que volien entrar a les classes, però diversos joves no els ho han permès.

De bon matí, una patrulla dels Mossos d’Esquadra de seguretat ciutadana s’ha acostat fins la facultat de Dret per fer “comprovacions” després de rebre el requeriment perquè s’hi podrien haver produït actes vandàlics. La UB ha emès un comunica en què diu que els agents no han accedit en cap moment a l’interior de les instal·lacions i que hi han anat perquè hi havia “un grup reduït de persones davant de la facultat que traslladava elements de mobiliari urbà a les portes del centre”. La nota afirma que “no s’ha produït cap confrontació violenta entre estudiants i agents policials”.

Pel que fa al Campus Mundet, la facultat d’Educació ha suspès les classes, mentre que la de Psicologia funciona a mig gas. En canvi, a la Universitat Pompeu Fabra les classes s’estan impartint amb normalitat.