Prop d’un miler de persones s’han manifestat a les portes de la caserna de la Guàrdia Civil de la travessera de Gràcia, a Barcelona. Diverses furgonetes i agents dels Mossos d’Esquadra han muntat un cordó al carrer per impedir que els manifestants s’acostin a les portes d’accés. Els concentrats hi han acudit arran de la convocatòria que els CDR han fet aquest dilluns per protestar com a resposta a la detenció de nou independentistes acusats de rebel·lió, terrorisme i tinença d’explosius. També hi ha hagut una vintena més de manifestacions convocades a altres capitals de comarca catalanes entre les 19 i les 20 h.

Cordons policials impedeixen que els manifestants s’acostin a les portes de la caserna

Els dos cordons policials situats a travessera de Gràcia amb els Nàpols i Roger de Flor han impedit que els manifestants s’acostin a les portes de la caserna de la Guàrdia Civil. A la concentració s’han sentit proclames de “jo soc CDR” o “guàrdies civils, assassins!”. També càntics de “llibertat detingudes“, “no esteu soles” i “fora les forces d’ocupació”. Algunes persones han optat per asseure’s davant dels Mossos com a gest de protesta pacifista.

Nou detinguts, acusats de “terrorisme”

La protesta s’ha convocat poques hores després de la detenció de nou persones que suposadament participaven en algun CDR (Comitè de Defensa de la República), i a les quals s’acusa de rebel·lió, terrorisme i tinença d’explosius. Diversos comptes de CDR de barris de Barcelona s’han sumat a la convocatòria de la protesta a la ciutat. La CUP Capgirem Barcelona i l’organització juvenil Arran han secundat la convocatòria.

La policia ha efectuat aquest matí 10 escorcolls i la fiscalia afirma que s’han trobat substàncies considerades “precursores per a la fabricació d’explosius” i que presumptament els acusats “planejaven accions violentes”. Els CDR qualifiquen d'”arbitràries” les detencions i adverteixen que les operacions policials “no aturaran un poble convençut i combatiu”. Dos dels detinguts han sortit en llibertat amb càrrecs passades les sis de la tarda de la comissaria de la Guàrdia Civil de la travessera de Gràcia, segons l’entitat Alerta Solidària, que els ha donat assistència jurídica.