Centenars de persones s’han manifestat aquest dissabte a la tarda a la plaça de Catalunya sota el lema “Papers per a tothom”. Ho han fet coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades per reivindicar els drets dels immigrants que es troben en situació irregular.

Destaquen que la crisi del coronavirus els ha afectat especialment. Molts no han pogut treballar durant aquests mesos i no poden accedir a la sanitat pública. De fet, des de l’organització Obrim Fronteres destaquen que durant el confinament, moltes persones han hagut d’escollir entre quedar-se a casa i no menjar, o sortir a fer feines considerades il·legals i enfrontar-se a una multa.

Molts dels participants han insistit que únicament reclamen poder regularitzar la seva situació per treballar i “portar una vida digna”. També s’han pogut veure pancartes contra el racisme i demanant la dignificació del treball de la llar i la cura. Algunes ja es van poder veure el 14 de juny en una concentració prèvia que va convocar l’associació Papers i Drets per a Tothom.

Presentació d’una proposta no de llei

A més, des d’Obrim Fronteres expliquen que divendres van presentar, juntament amb altres moviments socials, una proposta no de llei al Congrés dels Diputats per reclamar els drets i les vides de les persones migrades i que totes siguin considerades en igualtat de condicions. “Avui es tractava de demostrar al carrer el que hem estat treballant, també políticament”, explica Maria Creixell, coordinadora d’Obrim Fronteres.