Fa més de tres mesos que la Casa Batlló té les portes tancades per la crisi del coronavirus. Ha estat el primer tancament de la seva història i ara que n’albiren la reobertura volen convertir-la en una celebració. Amb aquesta intenció, i per acostar-se al públic local, ofereixen entrades gratuïtes per als residents a Catalunya fins al 31 d’agost. Unes invitacions que es podien adquirir a la pàgina web de l’entitat, però que ja s’han exhaurit.

A més de convidar al públic local, la Casa Batlló també se suma a l’homenatge a les persones que han estat a primera línia durant la pandèmia de la covid-19. En aquest sentit, fan un reconeixement explícit als sanitaris de tot Espanya que podran visitar l’edifici de franc fins al 31 de desembre d’aquest 2020. Els viatgers espanyols que no siguin sanitaris també podran fer la visita cultural amb tarifes especials.

Mesures de seguretat

Per adaptar-se als requisits de la “nova normalitat”, la Casa Batlló ha apostat per l’última tecnologia. Als aparells d’aire, per exemple, s’han incorporat sistemes de ionitzacio bipolar de plasma fred que juntament amb nous filtres introduïts als conductes de ventilació han de garantir la màxima purificació de l’aire; les audioguies de realitat augmentada seran desinfectades amb un sistema de llum ultraviolada; i això se sumarà a la intensificació de la neteja, una reducció de l’aforament, la instal·lació de dispensadors de gel desinfectant i l’obligatorietat de portar mascareta, que s’oferirà gratuïtament.

A més, als visitants, se’ls desinfectarà el calçat a l’entrada, se’ls prendrà la temperatura i es garantirà que mantinguin la distància de seguretat. L’entitat ha preparat un panell de control de qualitat que oferirà en tot moment les dades relacionades amb la higiene de la Casa.

Amb la reobertura, no només es recuperen les visites de dimecres a divendres de 10 a 17 h per descobrir l’arquitectura i el personatge d’Antoni Gaudí, sinó que també tornen les Nits Màgiques amb dos concerts diaris de música en viu al terrat de l’edifici.