panells aeroport del prat

Aquest diumenge, 21 de juny, acaba l’estat d’alarma i reobren les fronteres de l’Estat. L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat ja es prepara per rebre els primers turistes que, a més, ja no hauran de fer quarantena. A l’anunci que va fer Pedro Sánchez s’hi afegeix una novetat de darrera hora: la ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha informat a la cadena britànica BBC, que també es permetrà l’entrada de turistes procedents de Gran Bretanya, una de les zones del món més afectades per la pandèmia. 

En la decisió, que fa dies que es negocia amb el primer ministre britànic Boris Johnson, hi té un pes important el fet que el Regne Unit sigui un del principals proveïdors de turistes d’Europa. De fet, només durant l’any 2019, 18 milions de britànics van visitar l’estat espanyol.

No és un protocol improvisat

L’economia espanyola depèn en bona mesura del turisme i, amb coneixement de causa, el ministre el ministre de Transports i Mobilitat, José Luis Ábalos, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, han comparegut aquest dissabte a l’aeroport de Barajas per defensar que l’obertura de fronteres amb l’espai Schengen aquest 21 de juny i el protocol aplicat als aeroports no és “improvisat, està molt treballat i consensuat“.

El protocol té en compte noves mesures de seguretat, l’anomenat triple control: primer es prendrà la temperatura als viatgers amb càmeres termosensibles, després se signarà una declaració responsable de salut i finalment es passarà el filtre visual d’un metge.

Per tal que aquest triple tràmit no col·lapsi els aeroports s’han activat 600 treballadors i es preveu ampliar-los amb 100 persones més que s’incorporaran a mesura que s’obrin més fronteres, a partir de l’1 de juliol.

Viatgers europeus, a Barcelona

Aena preveu que aquest diumenge arribin a l’aeroport de Barcelona 41 vols, que corresponen a 82 vols comercials. L’entitat aèria també ha informat que el conjunt d’aeroports que gestiona acolliran un total de 325 arribades. Malgrat tot, alerten que aquestes xifres poden variar en funció de les programacions de les aerolínies. Si les previsions es compleixen, el primer vol procedent d’Europa vindrà de Berlín, i marcarà així la tendència de la jornada ja que la majoria de vols que aterraran a Barcelona tindran com a origen capitals europees com Londres o Amsterdam.

Vueling amplia el nombre de rutes

La companyia aèria Vueling ha anunciat que el proper dilluns, 22 de juny, amplia les rutes nacionals i internacionals que surten i arriben a l’aeroport del Prat. Traduït en xifres, això significa que operarà 71 vols durant els mesos de juny i juliol: un total de 600 vols setmanals.

La companyia ha fet palesa la voluntat de reactivar-se ràpidament després de mesos de restriccions, per això, també ha anunciat promocions especial per a destinacions properes. Vueling insisteix que viatjar és segur i que segueixen totes les recomanacions de l’Agència Europea de Seguretat Aèria. A més, l’ús de mascaretes és obligatori.