Un centenar de persones s’han manifestat aquest divendres a la tarda a la ronda del Guinardó per reclamar el canvi d’ubicació del mercat provisional de l’Estrella. L’equipament s’ha de començar a construir després de l’estiu on ara hi ha el llac dels Jardins del Baix Guinardó, una ubicació que no convenç bona part dels veïns, que ja han mostrat el seu rebuig en reiterades ocasions.

Aquest divendres s’han tornat a manifestar i han tallat el trànsit a la ronda del Guinardó amb el carrer de Lepant, just a l’altura de la plaça d’Alfons X. Els manifestants asseguren que se senten enganyats per l’Ajuntament i que “els consta que existeixen altres ubicacions i altres solucions”.

Un trasllat polèmic

L’Ajuntament va anunciar el 2022 la intenció de traslladar el Mercat de l’Estrella als Jardins del Baix Guinardó de forma provisional per poder realitzar unes obres urgents a l’edifici que l’acull, que pateix problemes estructurals greus. L’octubre d’aquell any fins i tot es van poder veure imatges de l’avantprojecte, amb un edifici de fusta que havia d’ocupar la part central del parc. El veïnat de la zona va reaccionar-hi en contra i l’Ajuntament va decidir fer marxa enrere i estudiar altres ubicacions.

Finalment, però, el març del 2023 el consistori va anunciar que el mercat s’ubicaria a l’espai del llac dels jardins ja que considerava que era “l’opció més raonable”, donat que només s’ocuparien 1.500 m2 dels 21.000 que té el parc i que no afectaria els espais que utilitzen els infants i els veïns. La resposta veïnal no es va fer esperar i al maig es va crear l’associació Salvem el Parc per lluitar contra aquest trasllat, que consideren que significaria la “destrucció del parc”.