penjada arran hotel sant antoni barcelona
Foto: Arran Jovent

Activistes d’Arran i Endavant han fet una acció de protesta a la ronda de Sant Antoni contra la massificació turística a Barcelona. Tres persones s’han penjat de la façana de l’hotel Antiga Casa Buenavista, a tocar del carrer de Sepúlveda, amb una corda i una pancarta en què diu: “No vivim del turisme, el turisme viu de nosaltres“.

A peu de carrer, un altre grup d’activistes han subjectat una altra pancarta amb el següent missatge: “Barcelona no està en venda“. Policia i bombers han treballat per fer baixar els manifestants que s’han penjat i que han acompanyat l’acció amb bengales de color vermell.

Mobilització de bombers i Mossos per rescatar els activistes

Bombers de Barcelona i Mossos d’Esquadra han desplaçat unitats fins al punt de l’acció. El cos d’emergències de la ciutat ha enviat una grua per rescatar les persones penjades. El protocol diu que, primer, un agent de la policia catalana parla amb ells per mitjançar amb els activistes. Si ells mateixos no es despengen, cal la intervenció dels Bombers, els quals han enviat quatre dotacions.

Sanció administrativa per l’acció

Fonts policials han apuntat a betevé que els activistes seran sancionats administrativament per aquesta acció de protesta. La multa la pot posar la mateixa policia catalana.

Precisament aquesta acció reivindicativa i el desplegament dels bombers i la policia ha obligat a modificar el recorregut de les línies de bus D50, H16 i 55.