L’endemà de la polèmica desfilada de Louis Vuitton, el síndic de greuges de Barcelona, tècnics del districte de Gràcia i el cap d’operacions B:SM – Parc Güell han visitat l’espai on es va dur a terme l’esdeveniment. Els operaris estan en ple procés de desmuntatge i es calcula que la zona no quedarà completament neta fins diumenge.

Segons han explicat fonts del síndic a betevé, els treballadors de l’esdeveniment “anaven amb molta cura”. Asseguren que, per exemple, han col·locat catifes a terra per no malmetre’l a l’hora de dipositar objectes i que també han cobert amb proteccions les columnes de la sala hipóstila. També diuen que han posat paper film a alguns elements del mobiliari per evitar que es faci malbé res de l’entorn.

“Escolta activa” de les associacions i les AFA

Fonts del síndic han expressat a betevé que durant els darrers dies han intentat “estar al costat” de les associacions veïnals i de les AFA de les escoles contràries a l’esdeveniment i també han mantingut “una escolta activa”. Ara, els representants de les famílies dels entorns del parc elaboraran un document que volen fer arribar a la Sindicatura. Un cop el rebin, diuen, analitzaran totes les demandes i queixes.

Aquest divendres, el Parc Güell ha obert amb normalitat i s’han reprès les visites, malgrat que encara hi havia alguns espais tancats al públic. Les entrades, però, estaven exhaurides des de feia dies.