El nou mercat provisional de l’Estrella tindrà una gran porxada amb arcs de fusta que donaran la benvinguda als clients. betevé ha tingut accés a les imatges del projecte arquitectònic de l’espai, que es començarà a construir la primavera de l’any vinent als Jardins del Baix Guinardó, a Horta-Guinardó.

El que més crida l’atenció d’aquest espai nou són les grans lletres amb el nom de Mercat de l’Estrella que hi haurà al carrer de la Marina i al de Lepant, i que encapçalaran un conjunt de porxos que conduiran fins a la nau central del mercat, situada davant de l’estany dels jardins. A dins, l’espai tindrà una única planta (l’actual en té dues) i tres passadissos que travessaran la nau on s’ubicaran les parades. També s’intentarà mantenir al màxim la distribució dels paradistes del mercat actual per facilitar l’orientació dels clients.

Mercat Estrella

Els paradistes, contents amb el projecte

Els paradistes del Mercat de l’Estrella ja han pogut veure com serà l’espai on es traslladaran. “És un espai molt maco i no té aspecte de provisional, com es feia abans”, destaca la Lourdes Vico, presidenta de l’associació de paradistes. “Es veu que hi ha un mercat però no enlletgeix la plaça i no trenca la visió del parc“, assegura.

Tot i les ganes que el projecte avanci, els venedors mantenen cert recel per si el trasllat els pot fer perdre clientela. “Nosaltres l’únic que volem és poder vendre, sigui on sigui, aquí o allà”, afirma. Fins ara, al calendari només hi ha marcat l’estiu del 2023 per al trasllat a l’espai provisional, però encara es desconeix quan es faran les obres del mercat actual i quan es farà el retorn al Camp d’en Grassot, a Gràcia. L’aluminosi en les estructures i la inestabilitat dels fonaments han forçat el trasllat i la construcció d’un equipament nou.

Els veïns del Baix Guinardó, dividits amb el nou projecte

La instal·lació del mercat no agrada a tots els veïns. Des de l’Associació de Veïns del Baix Guinardó reclamen garanties perquè es compleixin els terminis i que, un cop marxi el mercat, l’espai recuperi l’aspecte actual. Tot i això, creuen que l’arribada del mercat ajudarà a dinamitzar el barri. D’altres però, integrats a la Plataforma Salvem el Guinardó, són més crítics i creuen que el nou mercat “destrossarà” la vegetació dels jardins i de l’estany. Davant d’això, han iniciat una campanya per intentar evitar el trasllat.