Prop de 500 persones s’han manifestat aquest dijous pels carrers del centre de la ciutat en contra de la sentència del Tribunal Suprem, coincidint amb el primer mes de la seva publicació i que va suposar l’inici de les mobilitzacions al carrer contra les condemnes. Els manifestants volien dirigir-se a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, però un dispositiu dels Mossos d’Esquadra els ho va impedir quan ho intentaven fer pels carrers de Mallorca i Roger de Llúria. Van buscar alternatives, a través de l’avinguda Diagonal i el carrer de Bruc, però, igualment, no van poder acostar-s’hi.

Finalment, el grup de manifestants es va dirigir, carrer de Bruc avall, fins a la Gran Via de les Corts Catalanes, per dirigir-se a la plaça d’Urquinaona. En aquest indret, un altre dispositiu de la Brigada Mòbil dels Mossos va acordonar l’indret, per evitar que els manifestants -un grup més reduït, de 200 persones- poguessin dirigir-se a la comissaria de la Policia Nacional de la via Laietana, que és a 500 metres.

Aquest grup de manifestants van tornar a pujar pel carrer de Bruc, i van encendre una barricada que havien fet amb alguns contenidors d’escombraires, just en el dia en què el consistori havia començat a reposar-los. Va ser en aquell moment que les unitats policials van dispersar-los. Amb tot, hi va haver veïns que van recriminar-los l’encesa de contenidors i van demanar-los que deposessin aquesta actitud, a la vegada que els Bombers de Barcelona van apagar el foc.

Els Mossos d’Esquadra van practicar diverses identificacions a persones que, possiblement, tenien relació amb els fets.

Recordem que, segons la crida que va fer el CDR, es tractava d’oposar-se a “la sentència de la vergonya” i també al paper que han tingut els cossos policials estatals, en especial la Policia Nacional, en la manera com s’han gestionat les manifestacions al carrer, amb un contundent “Que se’n vagin“.

La convocatòria d’aquest dijous se sumava a d’altres que es van fer a la ciutat: a la Gran Via amb el carrer de Padilla, a la Gran Via amb el carrer d’Entença i a l’avinguda Meridiana, i a la plaça de Sants.

Contra una deportació, davant de la Delegació del Govern

Si bé els manifestants convocats pels CDR no van poder accedir a la Delegació del Govern, sí que va ser el cas d’un col·lectiu de suport a l’Ayoub, un migrant que va ser detingut durant una de les protestes contra la sentència i que, per la seva situació legal a l’Estat, “ha estat traslladat a Madrid per ser deportat“. Una estona després, però, la cinquantena de persones que s’hi concentraven van sumar-se als manifestants que eren tot just al davant del cordó policial, a la Delegació del Govern.