L’Ajuntament ha començat a reposar els contenidors cremats durant les protestes postsentència a Barcelona. La zona de l’Eixample i una part de Gràcia han estat pràcticament un mes sense contenidors. La tasca es va iniciar la setmana passada pels barris més allunyats del centre de la ciutat i se n’estan col·locant uns 50 al dia. Calculen que en 20 dies hi seran tots.

contenidors reposats

Pla de reposició dels contenidors

Des d’ara i fins al 20 de novembre se’n col·locaran un 60 % (700), primer a les zones menys cèntriques de la Dreta de l’Eixample i després al Raval, el Born i, finalment, Gràcia. En una segona fase s’actuarà sobre les zones centrals de l’Eixample, els Jardinets de Gràcia i els entorns del Parc de la Ciutadella, on es reposaran el 40 % dels restants.

L’Ajuntament ha penjat cartells informatius als carrers que s’havien quedat sense contenidors per informar que ja s’estan tornant a col·locar.

Es van cremar més d’un miler de contenidors

En total, durant les protestes arran de la sentència del procés es van cremar 1.044 contenidors, fet que va suposar una despesa aproximada d’1,3 milions d’euros. Durant els aldarulls hi va haver manifestants que van utilitzar els contenidors per fer barricades. Ara se n’instal·len de nou fins a 1.160, perquè alguns s’havien retirat per prudència per les manifestacions convocades.

El govern municipal va explicar fa uns dies que col·locarien els contenidors nous just després de les eleccions del 10-N, esperant que no es produïssin més incidents d’aquestes característiques. Ho han fet així per recomanació de Protecció Civil, en espera que la situació als carrers es normalitzés.

La manca de contenidors als barris ha provocat queixes de veïns i comerciants, que han vist com s’acumulaven les bosses d’escombraries als carrers.

L’asfalt també es va reparant 

Fruit de les protestes i la crema de contenidors, l’asfalt també va quedar malmès. Segons el govern municipal, uns 7.000 m2, que s’estan reparant de manera progressiva; a hores d’ara ja s’han asfaltat uns 1.253 m2. Una de les zones més afectades per la crema de contenidors, la plaça d’Urquinaona, encara té pendents uns 60 m2 d’asfalt per renovar; segons l’Ajuntament, més de 640 m2 ja han estat reparats. Pel que fa a la calçada i a la reposició de llambordes, ara mateix s’estan fent tasques al paviment de les cruïlles de la ronda de Sant Pere i de Roger de Llúria, a tocar de la plaça.