Més de 300 persones s’han concentrat aquest divendres a la tarda als Jardinets de Gràcia en contra de les agressions LGTBI-fòbiques. El Districte de Gràcia i l‘Observatori contra l’Homofòbia han convocat aquesta protesta en un context que l’entitat qualifica d’“espiral de violència” contra el col·lectiu, amb diverses agressions a Barcelona.

De fet, els Mossos investiguen una altra agressió homòfoba a tres nois a la Marina de Port que s’ha produït aquest divendres al matí. Un home que estava fent esport els ha començat a insultar per la seva condició sexual. Tot seguit ha propinat una puntada de peu a un d’ells i a un altre l’ha colpejat a la cara.

A finals de maig se’n van produir sis en un mateix cap de setmana i una parella en va ser víctima també durant la revetlla de Sant Joan. A finals de juny, es va produir una agressió homòfoba en grup a un home al Parc Güell. També, recentment, les entitats LGTBI van convocar un concentració pel Samuel, el jove gai assassinat a Galícia.

L’entitat insisteix que perceben un augment d’LGTBI-fòbia amb més denúncies i un augment d’agressions de caire físic. De moment se n’han denunciat 16 a l’Observatori. També han volgut recordar que cal denunciar sempre aquestes agressions físiques i verbals.

Convocada una protesta massiva el 22 de juliol

Amb l’acte d’avui l’Observatori engega un pla de xoc amb actes i mobilitzacions fins a finals d’any. En aquest sentit, el pròxim dijous 22 de juliol, més de 40 entitats han convocat una concentració que pretén ser massiva a Barcelona, al passeig de Gràcia, per condemnar la violència LGTBI-fòbica. Amb aquesta convocatòria, les organitzacions del col·lectiu s’uneixen per primera vegada i insten el conjunt de la societat a sumar-s’hi.