manifestació 1 octubre 2022 barcelona

Tot a punt per a la manifestació de l’1 d’octubre del 2022 a Barcelona, mobilització amb què es vol recordar el referèndum de l’1-O amb motiu del 5è aniversari. Des d’aquell primer d’octubre del 2017, entitats i ciutadans recorden aquesta data amb una protesta cada primer d’octubre. Enguany ja s’ha fet una convocatòria coincidint amb el cinquè aniversari de la consulta, pocs dies després de la Diada 2022.

A continuació et detallem el que has de saber sobre la manifestació de l’1 d’octubre del 2022, amb totes les accions que hi ha convocades a Barcelona i altres punts de Catalunya. Tan bon punt se’n vagin coneixent més, actualitzarem aquesta pàgina.

Què vols saber de la manifestació l’1 d’octubre del 2022?

Hora de la manifestació de l’1 d’octubre del 2022

La manifestació, amb el lema ‘Defensem l’1 d’octubre. Guanyem la independència’, es farà l’1 d’octubre del 2022. L’hora prevista és a les 17 h. A partir d’aleshores, està previst que engegui la protesta prevista a Arc de Triomf, al mateix passeig de Lluís Companys.

Recorregut de la manifestació a Barcelona

Fins ara, s’ha concretat que la manifestació de l’1 d’octubre tindrà un caràcter estàtic i, per tant, serà una concentració. Això vol dir que no hi haurà cap marxa pels carrers dels entorns d’Arc de Triomf i que els manifestants que hi participin romandran quiets en aquest punt del passeig de Lluís Companys.

Aquest acte comptarà amb el suport de les entitats Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Associació de Municipis per la Independència, Intersindical CSC i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Què s’hi farà? Qui ha convocat?

El Consell de la República Catalana, amb el suport de la resta d’entitats i associacions independentistes, ha convocat la manifestació de l’1 d’octubre. En un vídeo difós a les xarxes socials, l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont va anunciar la mobilització, tot animant els ciutadans a participar-hi.

Ara per ara es desconeix quines accions concretes es faran en el marc de la concentració. El 2021 es va commemorar l’aniversari amb un programa d’actes de tres dies i descentralitzat l’1, 2 i 3 d’octubre. Aquest darrer dia va ser quan es va celebrar la manifestació a Barcelona, a la plaça del Cinc d’Oros, amb milers de persones que hi van participar.

Com arribar a Barcelona per anar a la manifestació de l’1-O?

Les entitats independentistes que animen a participar en la manifestació de l’1 d’octubre han posat en marxa diversos autobusos que sortiran des de diverses comarques de Catalunya per acostar els manifestants fins a Barcelona. És el cas, per exemple, d’Òmnium Alt Urgell o Òmnium Berguedà.

Si tens previst anar pel teu compte, has de saber que tens diverses opcions. T’expliquem com arribar a la manifestació:

  • R1, R3, R4 i R7 de Rodalies de Catalunya: s’ha de baixar a l’estació Arc de Triomf.
  • L1 del metro de Barcelona: s’ha de baixar a la parada d’Arc de Triomf.
  • Línies d’autobús 19, 47, 54, H16, V15, V17, V19, B20, B25… et deixen a prop d’Arc de Triomf.

Tancada nocturna a les escoles el 30 de setembre

Un dia abans de l’1 d’octubre, el 30 de setembre, també hi haurà actes diversos. En aquest sentit, el Consell per la República ha animat a fer una “tancada nocturna” a les escoles on es van patir càrregues policials el dia del referèndum del 2017, en homenatge a les persones ferides. Així ho va avançar en una entrevista a l’agència EFE Antoni Castellà, membre del govern del Consell per la República i portaveu de Demòcrates, formació aliada de Junts per Catalunya.

Segons ha explicat Castellà, aquesta acció busca defensar la “legalitat” del referèndum i la “vigència” del “sí” en la votació.

Acció reivindicativa de l’ANC a la plaça de Sant Jaume

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha organitzat una acció reivindicativa a la plaça de Sant Jaume aquest 1 d’octubre a partir de les 15.30 h. L’entitat té previst fer un mur d’urnes que s’elevarà per visibilitzar l’allunyament de les institucions respecte del resultat del referèndum de l’1 d’Octubre. L’ANC fa una crida als participants a portar la samarreta de la Diada 2022.