L’Assemblea Nacional de Catalunya (ACN) commemora el cinquè aniversari del referèndum de l’1 d’Octubre del 2017 amb una protesta a la plaça de Sant Jaume. L’entitat ha col·locat un mur d’urnes davant del Palau de la Generalitat amb la intenció de donar visibilitat a l’allunyament de les institucions del resultat de la consulta d’autodeterminació del Primer d’Octubre.

Centenars de persones s’han aplegat per demanar al Govern que faci efectiva la independència i, amb crits de protesta, han exigit la dimissió del president de l’executiu català, Pere Aragonès. Al seu torn, la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha insistit a demanar als partits del Govern “un pla per a la independència” i ha avisat que, en cas que no ho compleixin, tornaran a demanar la convocatòria d’eleccions i presentaran una llista cívica.

Urnes ANC
Foto: ACN

Crida a participar a la manifestació de l’1 d’octubre del 2022

Després d’aquesta acció reivindicativa, l’ANC fa una crida a la ciutadania a participar a la manifestació de l’1 d’octubre a Barcelona. La concentració es farà a l’Arc de Triomf a partir de les 17 h. Per a mobilització, l’entitat sobiranista demana als assistents que tornin a posar-se la samarreta de la Diada. La intenció, diuen, és defensar “l’1 d’octubre com una Diada digna de ser recordada”.

Tancada nocturna a les escoles per commemorar el referèndum de l’1-O

Els actes de l’1-O comencen el 30 de setembre amb una tancada nocturna a set escoles catalanes. El Consell de la República ha organitzat aquesta concentració per recordar els ciutadans que durant la votació de l’1 d’octubre van patir la repressió policial. A Barcelona, l’escola escollida és la de la Concepció, situada al barri de la Dreta de l’Eixample.