La Festa Major de Sarrià ha començat enmig de protestes. Algunes persones han donat l’esquena al regidor del districte i tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, durant el parlament que ha fet després de la intervenció del pregoner, el periodista Xesco Reverter. A Batlle també se l’ha xiulat amb crits de “Fora!”. Amb aquesta acció, els veïns han volgut fer palès el seu malestar pel tracte desigual que, diuen, han rebut els organitzadors de les festes en comparació amb altres barris.

David Cuní, membre de la Comissió de Festes de Sarrià, lamenta que se’ls hagi restringit l’horari nocturn d’algunes activitats i que altres hagin estat reubicades en escenaris diferents, uns canvis que, segons justifica l’Ajuntament, han de servir per prevenir aldarulls. Els organitzadors, però, se senten discriminats: “Veiem que la resta de festes majors poden estar fins a les dues i mitja o tres de la matinada i no entenem per què el districte ens obliga a retallar els horaris a les dues, quan a la resta de Barcelona també hi ha aldarulls”, ha destacat Cuní.

Els horaris dels supermercats, restringits

Un altre tema que ha entrat en qüestió durant aquestes festes de Sarrià ha estat el tancament dels supermercats que tenen permís per obrir les 24 hores. Durant aquests dies l’Ajuntament ha ordenat que tanquin entre les 22 i les 7 h per frenar la venda d’alcohol a joves i menors d’edat i, també, per evitar botellades i les molèsties que generen. Alguns establiments indiquen que pot ser una mesura insuficient “perquè si la gent creua la via Augusta ja pot comprar alcohol”.

mapa sarria prohibicio venda alcohol