gent fent cua al punt de vacunació de la Fira de Barcelona verola mico

Des del 12 de setembre, la Fira de Barcelona serveix de punt de vacunació contra la malaltia de la verola del mico. En aquest temps, s’han administrat dins del recinte més de 5.200 vacunes. Es tracta d’un dels 19 punts de vacunació existents a tot Catalunya. En el conjunt del país ja s’han posat prop de 10.000 dosis.

A Barcelona, la vacunació contra la verola del mico va començar a tres punts de vacunació: l’Hospital Clínic, el BCN Checkpoint i la Unitat d’ITS Drassanes – Vall Hebron. El de la Fira de Barcelona està disponible els set dies de la setmana, en horari de matí i tarda.

2.143 casos confirmats a Catalunya

Els casos confirmats de verola del mico a Catalunya han pujat a 2.143 (cinc més que divendres passat) i la xifra de casos sospitosos o probables és de 3.030. La majoria dels confirmats són homes entre els 20 i els 60 anys que han iniciat la simptomatologia entre el 5 de maig i el 22 de setembre. Gairebé tots els casos registrats de verola del mico han presentat febre, fatiga, inflamació dels ganglis i erupcions a la pell.