(ACN/redacció) L’Audiència Nacional ha rebutjat la denúncia d’Òmnium Cultural, de Jovent Republicà i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans contra l’agent de la Policia Nacional que es va infiltrar en organitzacions juvenils independentistes, en considerar que no hi ha indicis de criminalitat.

Òmnium estudia recórrer contra la decisió

Les tres entitats es van querellar, en concret, contra el Ministeri de l’Interior per la política d’infiltració en aquestes organitzacions juvenils, i en el moment de presentar la denúncia considerava les pràctiques —admeses pel mateix ministeri— com a pròpies de “règims totalitaris”. Fonts d’Òmnium han assegurat que estan estudiant les vies per presentar recurs.

Dos anys actiu en moviments socials i protestes

El cas va sorgir a la llum el mes de juny, arran d’una investigació de la revista ‘La Directa’ que va concloure que un policia havia estat infiltrat durant els últims dos anys al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), el Casal Popular Lina Òdena, de l’Esquerra de l’Eixample, i en el col·lectiu pel dret a l’habitatge Resistim al Gòtic, i, fins i tot, estava matriculat a la UB.

Es feia dir Marc i va ser una persona força activa en les diferents assemblees, mobilitzacions i protestes, tal com va quedar testimoniat en diverses fotografies. Diversos moviments socials vinculats a l’esquerra independentista van denunciar que la infiltració responia a una operació d’estat

Un agent de policia s’ha infiltrat durant 2 anys en moviments en defensa de l’habitatge a Barcelona
Segons una investigació de ‘La Directa’, l’agent ha format part de Resistim al Gòtic, el Casal Popular Lina Òdena, de l’Esquerra de l’Eixample, i el SEPC