Centenars de persones han participat aquest divendres al vespre a la manifestació convocada per CDR Acció Directa a Barcelona amb motiu de la commemoració del referèndum de l’1 d’octubre. Sota el lema “Alliberem el territori”, la protesta ha començat a les 19 h a la plaça de Francesc Macià, però de seguida s’ha desplaçat cap al centre de la ciutat.

Els manifestants han tallat el trànsit a l’avinguda Diagonal.

Els manifestants han avançat per l’avinguda Diagonal, que ha quedat tallada, i han baixat per Pau Claris, en direcció a la Delegació del Govern espanyol. Allà, però, s’han topat amb un fort desplegament dels Mossos d’Esquadra i la mobilització s’ha desplaçat cap al passeig de Gràcia.

Els Mossos d’Esquadra els han impedit arribar fins a la Delegació del Govern.

Després de creuar la plaça d’Urquinaona, la protesta s’ha adreçat cap a la Via Laietana i ha arribat fins a la prefectura de la policia espanyola, on hi ha hagut crits i alguns llançaments d’objectes. Alguns dels manifestants han mogut contenidors i els han calat foc. Quan els Mossos han anat fins on hi havia les fogueres, la mobilització s’ha dispersat, tot i que s’han viscut algunes corredisses i certs moments de tensió.

Alguns manifestants col·loquen contenidors enmig del carrer per calar-los foc.

La crida s’ha fet a través de les xarxes socials i destaca que aquells que van fer possible l’1-O estan “inacabats, però mai vençuts”. La manifestació pretén commemorar el quart aniversari del referèndum de l’1-O.

Una floristeria del carrer de Pau Claris, recollint per evitar possibles destrosses.

Primer 1-O amb els polítics presos en llibertat

Aquest és el primer aniversari de l’1 d’octubre després de l’indult als presos independentistes. El 23 de juny, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Joaquim Forn van sortir de la presó de Lledoners després.També Carme Forcadell Dolors Bassa van rebre l’indult i el mateix dia van abandonar la presó de Wad-Ras i Puig de les Basses, respectivament.

Altres actes i manifestacions per l’1 d’octubre

Coincidint amb el quart aniversari de l’1 d’octubre, l’ANC ha convocat tres dies de mobilitzacions i actes arreu del territori català. Barcelona serà l’epicentre de les protestes diumenge, 3 d’octubre. Coincidint amb l’aturada de país, l’Assemblea Nacional Catalana ha organitzat una manifestació que arrencarà a les 11 h des de la plaça de Francesc Macià fins arribar a la plaça del Cinc d’Oros. Un cop allà, a partir de les 12 h, hi haurà un acte amb la Plataforma 3 d’Octubre.