Nou capítol en la història del mural que un grup de veïns de Sant Andreu van pintar per recordar el referèndum de l’1 d’octubre. Aquest divendres ha aparegut malmès amb pintades en què es pot llegir “mort a la democràcia” o “contra els nazis, organitzats, ganivetades”.

La CUP de Sant Andreu ho ha denunciat a través de Twitter.

El mural està situat en una paret just davant de l’Escola Mestre Enric Gibert i es va pintar quan es commemorava el primer aniversari de l’1-O. Des d’aleshores, però, ha estat malmès diverses vegades. Concretament aquest és el tercer atac que rep. Fins i tot en una ocasió, els serveis de neteja de l’Ajuntament van repintar la paret, però després de la polèmica el consistori va donar l’ordre de no tornar-lo a esborrar. A betevé hem fet un recull d’aquest petit serial al llarg dels darrers mesos.

Veïns organitzats

El mural va ser dissenyat per un veí del barri, l’Eudald Serrasolses. Tenint en compte que s’havia de pintar, en grans dimensions, en una paret, va crear un dibuix de línies simples i que no fos figuratiu per facilitar la feina dels pintors. Cada vegada que ha quedat malmès, els veïns s’han organitzat per tornar a repintar-lo. Veurem si en aquesta ocasió ho tornen a fer.