Una vuitantena de persones han protestat aquest dijous davant la seu de la Comissió Europea per reclamar que no es ratifiqui l’acord per al tractat del Mercosur, que consideren un dels culpables d’incendis com el que s’ha produït a l’Amazònia i de la destrucció de la selva.

Els convocants, diversos col·lectius ecologistes, han signat una carta conjunta que han adreçat al ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, en què es demana, precisament, que es faci marxa enrere en aquest acord. Durant l’acte han cridat diverses proclames contra el canvi climàtic i han tallat momentàniament la circulació al passeig de Gràcia a la confluència amb el carrer de Còrsega.

Doble manifestació

Aquest dijous al matí, la manifestació també s’ha pogut veure davant la seu de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, en què una quarantena de persones han fet la mateixa proclama. En paral·lel, a Madrid diversos col·lectius ecologistes també s’han manifestat amb les mateixes proclames.

Aquest estiu s’han celebrat a Barcelona altres protestes pels incendis de l’Amazònia com la que es va produir el 23 d’agost davant el consolat del Brasil.