Recorregut avió Los Angeles-Barcelona

El vol DY7110, de Norwegian i que connecta Los Angeles amb Barcelona, ha hagut de fer un aterratge d’emergència a Dublín, a Irlanda, després d’una incidència tècnica en el motor esquerre. L’avió, un Boeing 787-9 Dreamliner, s’havia enlairat amb 331 passatgers a bord, a més de la tripulació, a les 20.50 h de Los Angeles (hora local) i havia d’arribar a les 16.25 h a l’aeroport de Barcelona-el Prat, però quan era a l’altura del sud-oest d’Irlanda ha hagut de redreçar el rumb i sol·licitar un aterratge d’emergència.

Segons ha relatat un dels passatgers, Arnau Marimon, “la tripulació ens ha explicat, durant el vol, que degut a un problema amb el motor esquerre havíem d’aterrar a Dublín“, i ha detallat que els n’han concretat els motius: “Per la pèrdua de revolucions del motor“. Marimon ha explicat que “l’avís ens l’han fet 15 minuts abans de l’aterratge”, que, segons ha relatat, “ha estat normal”, i s’ha tocat terra a les 14.13 h. En la imatge, presa per una altra passatgera, Mònica Ruiz, es veu el passatge recollint l’equipatge a la terminal dublinesa.

Segons ha ampliat l’edició irlandesa del diari ‘The Sun’, la incidència s’ha produït sobre l’Atlàntic, moment en què el pilot ha emès un avís d’emergència —anomenat en l’argot aeronàutic com a “mayday”— i ha triat aterrar a l’aeroport de Dublín, en lloc de fer-ho al més proper, que era el de Shannon. El rotatiu detalla que la decisió s’ha pres per consumir el major combustible possible abans de l’aterratge.

El retorn a Barcelona, 20 hores després

Segons ha explicat Arnau Marimon, la companyia els ha allotjat en un hotel de la capital irlandesa per passar la nit, i ha previst un vol de tornada a Barcelona amb sortida des d’Irlanda aquest divendres a les 12.45 h, hora local.

El vol, operat per Norwegian, és un dels recorreguts habituals d’aquesta companyia entre Califòrnia i Catalunya, amb diversos trajectes programats cada setmana.