Mural 1-O escola Mestre Enric Gibert

El mural de l’1-O que els serveis de neteja van tapar el mateix 1 d’octubre davant l’Escola Mestre Enric Gibert, i que els veïns van repintar, ha aparegut malmès aquest dijous. Algú n’ha arrencat el llaç groc i hi ha pintat, amb esprai vermell, la paraula “colpistes”. El grafit s’ha fet just sobre la filera de siluetes que representen els votants del referèndum.

Mural 1-O escola Mestre Enric Gibert

Pel que fa al llaç groc, l’original estava fet en pintura a la paret, però quan els veïns el van repintar, no van poder tornar-lo a dibuixar. La sorpresa se la van trobar l’endemà: algú n’havia enganxat un al mur. Dos dies després, ha tornat a desaparèixer.

Mural 1-O escola Mestre Enric Gibert

Els veïns que van fer la pintada afirmen que “aquest tipus d’accions eren previsibles i esperades” i, segons han explicat a betevé, tenen intenció de tornar-lo a restaurar per recuperar-ne el seu aspecte original. Després que el repintessin per primera vegada, l’Ajuntament va donar l’ordre als serveis de neteja de no tornar-lo a esborrar.

A més de simbolitzar la votació, el mural també recull els resultats que es van obtenir en aquest col·legi electoral. En aquest punt no hi van anar la Policia Nacional ni tampoc la Guàrdia Civil i, per tant, la jornada de votacions es va poder fer sense incidents.