La humitat i la composició de les xancletes a base de cautxú i plàstic afavoreix l’aparició de fongs i bacteris, especialment a piscines, vestidors o dutxes. Per evitar-ho, la prevenció és fonamental. Per això, una empresa catalana ha creat Burüdry, el primer eixugador de xancletes del món. Els jugadors del primer equip de waterpolo del Club Natació Atlètic-Barceloneta han estat dels primers en provar-ho i la valoració n’és molt positiva.

Vuit de cada 10 persones al món tenen fongs

Es calcula un 80 % de la població mundial tindrà infeccions per fongs als peus. Són unes de les parts del cos més exposades a patir problemes a la pell, especialment a l’estiu o en persones que tenen un contacte constant amb l’aigua. “No serveix gaire la higiene a la dutxa si després els usuaris tornen a posar-se les xancletes mullades“, assegura la doctora Maria Isabel Lopera. Per això, segons la metgessa, el nou equip suposa un gran avanç en la prevenció d’infeccions al peu i per reduir la humitat al terra de vestidors o piscines.

Eixugador xancletes

Els jugadors del primer equip de waterpolo del Club Natació Atlètic-Barceloneta coneixen molt bé què signifiquen aquest tipus d’infeccions als peus. “Quan practiquem un esport aquàtic constantment toques l’aigua. Aleshores això fa que constantment el fong estigui en remull i costi molt d’eliminar. Normalment quan agafes un fong o un peu d’atleta costa molt i molt d’eliminar”, assegura Marc Larumbe, jugador waterpolo del club.

Com funciona?

L’assecador esterilitza i asseca les sabatilles en només 60 segons a través de la combinació d’aire de pressió, una temperatura elevada i llum ultraviolada. D’aquesta manera, s’eviten pudors i l’aparició de malalties produïdes per fongs, bacteris o virus. De moment, l’Atlètic-Barceloneta és un dels cinc equipaments catalans que disposen de l’eixugador, tot i que la intenció de la companyia és expandir-se pel territori espanyol i, durant el 2022, fer el salt a Europa.