Les tradicionals Festes de Sants seran aquest estiu més breus, del 24 al 29 d’agost, i amb una programació majoritàriament diürna i enfocada a un públic familiar.

Les activitats seran més culturals, infantils i familiars
Marc Serra, regidor de Sants-Montjuïc

La tria dels pregoners és un homenatge als col·lectius que han fet costat a la població durant la crisi del coronavirus. Una infermera i un pastisser seran els encarregats d’obrir les celebracions. El pregó, per mesures de seguretat, canvia d’ubicació i es farà als Jardins de Can Mantega.

Els guarniments dels carrers seran aeris

Aquest estiu, el segon en pandèmia, encara hi haurà restriccions anticovid i això afectarà la celebració. No hi haurà, per exemple, concurs de carrers guarnits, però sí que es decoraran alguns carrers: Guadiana, Finlàndia, Alcolea de Dalt, Alcolea de Baix, Valladolid i Robrenyo i les places de la Farga i de Bonet i Muixí, aquesta última serà l’escenari de les comissions dels carrers de Papin i Sagunt, que programaran conjuntament en aquest punt per raons de seguretat. Seran guarnits del sostre, per evitar elements que afavoreixin les aglomeracions.

Els guarnits aeris facilitaran que els veïns puguin transitar més fàcilment pels carrers
Marc Serra

Marc Serra també ha explicat que s’aplicaran totes les mesures de seguretat perquè les festes siguin segures. Per assistir als actes no caldrà reserva, però hi haurà aforament limitat i els recintes estaran perimetrats.