La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) reclama al Departament d’Empresa de la Generalitat de Catalunya l’aprovació d’una nova línia d’ajuts per pal·liar els efectes de les darreres pròrrogues de les restriccions imposades a les activitats d’oci nocturn. La patronal del sector subratlla que els darrers ajuts, que “encara no s’han cobrat”, estaven destinats a cobrir únicament el tancament pel període comprès entre els dies 8 i 23 de juliol i tan sols beneficiaven als espais interiors, però no als situats a l’aire lliure.

En un comunicat, FECASARM considera “insuficient” la darrera línia d’ajuts, tenint en compte que “s’han aprovat dins a sis noves pròrrogues d’aquestes restriccions” i que “seran prorrogades de nou amb una resolució que encara no ha estat publicada al DOGC“. En total, segons la patronal, la Generalitat ha destinat prop de 40 M € en ajudes als locals d’oci nocturn, la qual cosa significa menys d’un 1 % de la facturació perduda durant els darrers 17 mesos, que situa en més de 5.000 M €. Per tot plegat, l’entitat demana una cinquena línia d’ajuts per unes quanties d’entre 50.000 i 300.000 euros per empresa.

Confien que el TSJC els doni la raó

El president de FECASARM, Joaquim Boadas, ha carregat durament contra la decisió de la Generalitat de prorrogar una setmana més les restriccions a la restauració i l’oci nocturn: “no entenem com pot ser que la bona evolució de les dades epidemiològiques serveixi per flexibilitzar determinades restriccions perquè es troben sotmeses a autorització judicial i, en canvi, aquest mateix factor no serveixi per flexibilitzar-ne d’altres”, ha dit referint-se a l’aixecament del toc de queda nocturn, després del revés del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La patronal confia que aquest mateix tribunal els doni la raó en la petició de mesures cautelars contra les restriccions. Tot i així, no creu que la decisió del TSJC sigui ferma abans del cap de setmana, “atès que la Generalitat segurament esgotarà al màxim el termini per pronunciar-se respecte de l’habilitació dels dies inhàbils del mes d’agost”. FECASARM pronostica, per tant, un cap de setmana “plagat de botellots i festes il·legals”.