El Tramvia Blau

L’Ajuntament ha iniciat el procés de licitació de la redacció dels projectes per rehabilitar el Tramvia Blau. Segons informa el consistori en un comunicat, és el primer pas per recuperar l’emblemàtic tramvia. El projecte haurà d’incloure no només la rehabilitació dels vehicles històrics, sinó també la urbanització de l’avinguda Tibidabo i les places Kennedy i Doctor Andreu i el carrer de Bosch i Alsina -que comunica l’avinguda amb el taller-, així com la reforma de la cotxera, situada a la plaça de la Central.

El consistori explica que també es definirà l’actualització dels combois i tot el sistema per adaptar-lo a la normativa vigent i que el tramvia pugui reprendre el servei comercial. La licitació té un pressupost de 663.510,60 euros, IVA a banda. Les empreses interessades tenen fins al 21 d’agost per presentar les ofertes.

El Tramvia Blau va tancar a principis de 2018 amb la intenció de fer “una modernització a fons” de l’equipament, que va començar a funcionar el 1901. A principis del 2019 l’entitat Promoció del Transport Públic ja va fer pressió per remodelar-lo i ampliar-ne el servei, a més d’afegir una parada directa al Cosmocaixa per millorar-ne la connectivitat amb el transport públic. També van demanar una reurbanització de l’avinguda del Tibidabo, destinant els carrils centrals al tramvia blau.