A principis del segle XX, la necessitat de respirar aire pur en una Barcelona ofegada pel fum de les fàbriques va portar a la creació d’un tramvia molt famós.

Qui va crear el tramvia blau?

El tramvia blau va ser inaugurat l’any 1901 juntament amb el Funicular del Tibidabo, ambdós impulsats pel Doctor Andreu. L’objectiu era permetre a les classes benestants pujar al Parc d’Atraccions per respirar aire pur, fugint del fum de les fàbriques. El 1971 Barcelona va tancar la xarxa de tramvies històrics de la ciutat i el tramvia blau va ser l’únic que es va salvar.

Accident entre el tramvia blau i un camió

L’any 2012, a l’agost, es va produir un xoc entre un vehicle del tramvia blau i un camió que va causar una quinzena de ferits. El conductor del tramvia blau en aquell moment va accionar el fre, però el vehicle no es va aturar en sec, sinó que va continuar avançant uns metres fins a topar amb el camió.

Últim viatge del tramvia blau, el 2018

El tramvia blau sempre ha estat un símbol turístic de Barcelona, però l’Ajuntament va aturar el servei a principis del 2018 per fer-hi la reforma més important de la seva història. 

L’últim viatge del tramvia blau a Barcelona va ser a finals de gener i va generar molta expectació amb passatgers que, fins i tot, es van vestir d’època. Malgrat es van recollir més de 2.000 signatures per evitar el tancament del tramvia blau, es va decidir aturar-ne la seva circulació per a la reforma.