Ja fa prop d’un any que el Tramvia Blau va deixar de funcionar. I ho va fer de forma indefinida, segons l’Ajuntament, amb l’objectiu final de modernitzar la infraestructura. Des d’aleshores no hi ha hagut novetats, però ara l‘associació Promoció del Transport Públic ha presentat una proposta per reactivar-lo i ampliar-ne el servei. L’entitat creu que cal preservar-lo per l’alt valor històric i perquè es troba en el principal corredor de connexió entre la ciutat i el cim del Tibidabo. Defensen que és la ruta més curta entre la plaça Catalunya, el parc d’atraccions, Collserola i altres atractius turístics de la ciutat.

Més capacitat i integració amb altres transports

Des de l’entitat afirmen que, fins ara, el tramvia tenia molt poca capacitat ja que només transportava entre 192 i 288 persones cada hora i només funcionava la meitat de l’any. A més, diuen, estava poc potenciat. Per això proposen que el preu del bitllet (fins ara 5,50 €) s’integri d’alguna manera amb el de l’L7 dels FGC i el funicular del Tibidabo per incrementar l’ús del transport públic i reduir el cotxe fins al cim del Tibidabo. Creuen que els bitllets s’haurien de poder comprar a qualsevol màquina expenedora de les estacions de transport públic.

Des de l’associació PTP demanen recuperar al més aviat possible els quatre combois que ja existeixen i un de cinquè, conegut com el “tramvia vermell”. Fa anys que no circula i forma part de l’antiga flota municipal de tramvies dels anys 20. Ara el té TMB. Creuen que així la capacitat del Tramvia Blau podria generar una oferta de transport d’entre 480 i 1.800 passatgers per hora i sentit.

El tramvia vermell
Fotografia del tramvia vermell feta per Xavi Flórez

Nova parada al CosmoCaixa

Una de les solucions per augmentar-ne el nombre de passatgers seria incorporar una parada al Cosmocaixa, que segons l’entitat rep una important afluència de visitants (afirmen que la meitat dels que visiten el Tibidabo cada any). A més, reclamen que en la futura reforma de l’avinguda del Tibidabo es mantinguin les vies del tramvia al centre de la calçada.

Proposta de recorregut per al Tramvia Blau de la PTP
Proposta de recorregut per al Tramvia Blau de la PTP