Toc d’alerta a Madrid de les entitats LGTBI. L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) i la Federació Espanyola LGTB (FELGTB) han reclamat aquest dimarts que s’acceleri la tramitació de la llei estatal d’igualtat per al col·lectiu. Segons el portaveu de la FELGTB, Joaquim Roqueta, es tracta d’una qüestió urgent perquè “la qualitat de vida de moltes persones” depèn de l’aplicació de la llei o no.

El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, ha aprofitat per carregar contra l’aplicació de la legislació catalana, aprovada el 2014. Assegura que no s’està implantant del tot i reclama més sancions: “En 4 anys hi ha hagut més de 400 incidències registrades i només sis sancions“, explica. Segons Rodríguez, això demostra la “falta d’un organisme sancionador vinculat a la llei”.

Per tot plegat, l’OCH ha anunciat que des de les entitats s’impulsa crear un Consell Nacional LGTBI, un organisme que tramiti les queixes i denúncies del col·lectiu. A banda, reclamen poder participar en la creació i impuls de polítiques públiques.