La pressió veïnal ha aconseguit suspendre el desallotjament del número 3 del carrer del Correu Vell, al Gòtic. Els veïns hi estaven concentrats des de les set del matí d’aquest dimarts emmig d’una forta presència policial. El jutjat va donar de marge fins aquest dimecres per desallotjar-lo, així que la policia catalana encara podria per tornar a intentar buidar-lo.

Un bloc ocupat per una vintena de persones

Desenes de persones s’hi han concentrat per intentar parar el desallotjament amb una pancarta amb el lema ‘Ens quedem a Ciutat Vella’. Han celebrat amb aplaudiments que els Mossos marxessin, però també han alertat que encara tenen un dia per actuar.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Correu Vell 3: Història d’una ocupació” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/correu-vell-numero-3-ocupacio-gentrificacio-gotic/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Al bloc hi viuen 23 persones, entre les quals quatre menors i dues dones embarassades, que van ocupar-lo al passat gener de forma col·lectiva amb el suport de l’entitat Resistim al Gòtic.

Ha estat la segona ordre de desallotjament de l’edifici. Aquest segon intent de desallotjament tenia data oberta, entre el 15 d’octubre i el 31.  Un fet que critiquen des de la plataforma Resistim al Gòtic que denuncien una acceleració dels processos judicials i també l’ús creixent de dates obertes, en què les persones afectades no saben en quin moment concret els vindran a fer fora. “Les dates obertes no haurien d’estar permeses, i menys en situacions en què hi ha famílies amb menors en situació de vulnerabilitat claríssima”, conclou Martí Cusí, membre d’aquesta entiat.

L’edifici va ser comprat a finals del 2016 per un grup inversor de capital suís, Soverino BCN Investments, que va rescindir el contracte a tots els llogaters fins a deixar l’edifici buit. Els veïns van decidir ocupar-lo per protestar contra el procés de gentrificació que, diuen, els expulsa del barri.

Les entitats carreguen contra els desnonaments oberts

La PAH de Barcelona i l’entitat Resistim al Gòtic han denunciat hores després dels fets que estan veient “un canvi de procediment” que, afirmen, va en contra dels ocupants. Per una banda, critiquen “la connivència entre les comitives judicials i la propietat” i, per l’altra, els desnonaments oberts, és a dir, aquells que no tenen data concreta d’efectuació. Aquests, asseguren, “generen problemes de salut” a causa de la incertesa. Una de les ocupants de l’habitatge ha admès sentir-se “angoixada”, sobretot, perquè “els nens tenen por”.