La Maternitat de l’Hospital Clínic fa un salt endavant en l’ingrés hospitalari dels nadons. Aquesta unitat ha instal·lat cinc videocàmeres a l’UCI de Neonatologia perquè els pares, mares i familiars dels nadons ingressats els puguin veure quan no són al centre a través d’una videocàmera que es pot consultar per internet les 24 hores del dia.

càmera unitat neonatologia maternita Clínic

Prova pionera per veure el nadó les 24 hores

En molts casos són nadons prematurs que poden passar setmanes a la unitat de Neonatologia. És el primer cop que un hospital públic implanta aquesta tecnologia, una prova pilot que ha demostrat que redueix l’ansietat de les mares en el moment de la separació dels fills. A més també millora el vincle amb el nadó i afavoreix la producció de llet materna.

càmera unitat neonatologia maternita Clínic

Com ha explicat la cap de Gestió d’Infermeria de BCNatal, Ángela Arran, es tracta que els pares i mares puguin “anar a casa a descansar i poder-se connectar en qualsevol moment”. Ha afegit que així disminueix l’ansietat de deixar ingressat el fill.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que cada any neixen uns 15 milions de nadons prematurs a tot el món. En l’última dècada s’ha produït un canvi de paradigma i es recomana admetre els pares juntament amb el nadó prematur o, almenys, permetre que passin la major part del dia en aquestes unitats.