L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) alerta d’un “repunt perillós” de les agressions i insults a persones del col·lectiu LGTBI a Barcelona. Aquest mes de juliol se n’han produït set, una xifra que representa el 46,6 % de les incidències registrades a Catalunya el mateix mes de l’any passat.

Tres de les incidències a la ciutat s’han produït al Raval, dues a Sants, una a l’Eixample i una altra a la zona de la Mar Bella. L’agressió més greu la va patir un jove que, quan sortia d’una discoteca de l’Eixample, va rebre una pallissa per part d’un grup i va acabar a l’hospital.

Els responsables de l’Observatori diuen que no s’havien produït mai tantes incidències en un mes a la ciutat i es mostren molt preocupats. Per aquest motiu, demanen que es prenguin mesures per evitar que situacions com aquestes se segueixin produint.

Creix un 1,5 % el nombre d’incidències contra el col·lectiu LGTBI

El primer semestre d’aquest any, l’observatori ha tingut coneixement de 71 incidències d’LGTBIfòbia a Catalunya, un 1,5 % més que el mateix període que l’any passat. D’aquestes, quatre de cada 10 són agressions verbals, físiques o amenaces.

El col·lectiu gai n’és el més afectat

L’Observatori contra l’Homofòbia assenyala que més de la meitat de les incidències registrades, un 54 %, afecten els gais. Els segueixen les persones transsexuals, les lesbianes i les bisexuals.